Ho hem explicat en directe: Els acusats en el primer judici del cas Torredembarra neguen tractes de favor

 

L'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i l'exregidor de platges, Pere Font -jutjats pel cas Torredembarra-, han intentat demostrar aquest divendres al primer judici de la macrocausa, que el procés d'adjudicació de les guinguetes de la platja i el seu arrendament el 2012 es va fer correctament. Només es podia fabricar un model, escollit per concurs el 2007. La qüestió és que l'empresa que les va comprar per instal·lar-les era titularitat d'un membre de Convergència, després cap local del partit: Gerard Montserrat, acusat per la peça 4 del cas Torredembarra.

Montserrat va comprar el 2007 les 3 úniques guinguetes que l'empresa Urquitech va fabricar per encàrrec de l'ajuntament de Torredembarra a l'adjudicatari del servei. Tenia exclusivitat del disseny encara que avui el fabricant ha dit que haurien pogut fabricar-ne per altres empreses, tot i que mai ho van fer.

El llavors regidor de platges, Pere Font, ha explicat que el 2011 el concurs del servei no va arribar a temps i que el 2012, no van tenir més remei que utilitzar les de Gerard Montserrat, fabricades el 2007. Font ha dit però que tot plegat va passar en un moment complex políticament amb el partit, Convergència Democràtica, i que fins i tot va ser castigat quan va posar en dubte alguns aspectes. Li van treure la regidoria de platges. L'alcalde ha dit que eren rivals polítics en sí del mateix partit. Daniel Masagué ha insistit en el fet que tot plegat es va fer per assegurar el servei de guinguetes en benefici del poble, i que no tenien cap altra opció perquè la propietat d'aquell model 'era un monopoli'.

Blas Niubó, el 2014: 'tot té un preu'

Un dels testimonis, inicialment imputat, Blas Niubó va dir en una conversa telefònica interceptada que 'tot tenia un preu'. Avui no ha sabut aclarir què volia dir, simplement que tenir una guingueta a la platja era com que et toqués la loteria. La regidora del PSC que va denunciar altres peces del cas, no aquesta, ha dit que no van veure res estrany a l'expedient més enllà dels noms coneguts de càrrecs o militants convergents. Ha dit que sempre tenien dificultats per accedir a documents municipals, ja q havien de passar per l'alcalde. En aquest cas però, l'expedient de les guinguetes li va facilitar el secretari municipal, que va declarar ahir com a testimoni.

Amb la fase testifical i la declaració els acusats s'ha superat la part principal del primer judici del cas Torredembarra. El 17 de gener es farà la lectura de les conclusions de les parts, i llavors podria quedar vist per a sentència.