Arrenca el primer judici pel cas Torredembarra

Aquest dijous s'ha viscut la primera jornada de judici del cas Torredembarra, però serà demà quan Masagué declararà junt amb els dos altres acusats per aquesta part de la investigació, que es centra en la concessió de les guinguetes de la platja torrenca

El primer dels judicis relacionats amb l'anomenat cas Torredembarra asseu al banc dels acusats, a més l'exalcalde torrenc Daniel Masagué, a l'exregidor de platges i extinent d'alcalde Pere Font i l'excap local de Convergència democràtica al municipi Gerard Montserrat. Els tres estan acusats de pressumptes delictes continuats de prevaricació i frau. Per aquests, el fiscal demana 3 anys de presó i 10 d'inhabilitació per a Masagué i 2 anys de presó i 9 d'inhabilitació per als altres dos acusats.

Aquesta primera peça separada investiga el procediment que es va seguir per a la concessió de l'explotació de tres guinguetes a la platja de Torredembarra per als anys 2012 i 2013. Les tres empreses que es van presentar tenien vincles amb l'excap local de Convergència, Gerard Montserrat. La concessió va anar a parar a l'empresa Promoesport, de la que Montserrat era apoderat, després que les altres dues que hi optaven hi renunciessin.

Durant la sessió d'avui del judici han declarat diversos testimonis, entre ells la cap de contractació de l'ajuntament torrenc en aquell moment, que ha assegurat que Pere Font va ser qui va proposar les tres empreses que van participar en el procediment. També ho ha fet el secretari del consistori, que ha explicat la superioritat de decisions que mantenia Masagué respecte a la resta del seu govern així com sobre els tècnics municipals.

Just abans de començar el judici, l'exalcalde torrenc s'ha mostrat convençut de poder demostrar la validesa i la legalitat de l'acció del seu govern, demanant la lliure absolució en aquest cas.

El judici continuarà aquest divendres amb la declaració dels últims dos testimonis i la dels tres acusats.