Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Torredembarra també rebutja la sentència

Torredembarra s’afegeix a la llista de municipis que rebutgen la sentencia i exigeixen l’amnistia dels presos polítics. Ho ha fet en un ple extraordinari sense la presència dels representants de Ciutadans. La moció ha tirat endavant amb els vots favorables d’Esquerra i Junts i la negativa del PSC.

L’Ajuntament de Torredembarra s’ha afegit també al manifest de rebuig de la sentencia condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre que inclou l’exigència de l’amnistia pels presos. Ho ha fet en el marc d’un ple extraordinari que ha inclòs només aquesta moció impulsada pels partits sobiranistes del consistori. L’alcalde ha defensat la necessitat de reivindicar la incapacitat de l’Estat per trobar una sortida dialogada i política al conflicte i denunciar la manca de divisió de poders de l’Estat, que diu, ha contaminat una sentència de caràcter venjatiu.

El PSC, per la seva banda, ha rebatut l’alcalde argumentant que a Espanya l’estat de dret garanteix la separació de poders i ha argumentat que ara és moment de dialogar per trobar una sortida política al conflicte. Els socialistes han justificat el seu vot negatiu a la moció perquè entenen que el que busca aquesta és enfrontar les institucions.

El PSC, amb absència de Ciutadans que volgudament no ha portat cap representant a aquest plenari, ha estat l’únic grup que ha votat en contra de la moció. Al final del seu torn de rèplica els socialistes han explicitat però, la seva solidaritat amb les famílies dels presos.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ