El retorn de l'Alfa i Omega a Torredembarra es decidirà en una consulta popular

O Alfa i Omega o piràmide metàl·lica. Aquestes seran les dues opcions entre les quals hauran de triar els torrencs i torrenques per culminar el bloc de formigó ,ara buit, davant la platja del municipi. El consistori convocarà una consulta en els propers mesos un cop conegut el cost de cada opció.

Torredembarra votarà en els properes mesos quina serà l'opció majoritària per a l'skyline del seu front marítim, el retorn de l'escultura Alfa i Omega retirada el mes de juny del 2018, o el de la piràmide metàl·lica que dècades enrere va presidir el bloc de formigó situat just al davant de la platja torrenca. Aquestes seran les dues opcions que presentarà el consistori en una consulta popular que ara s'ha de decidir quin termini i forma tindrà.

El govern torrenc ha decidit explorar aquesta possibilitat un cop té ja damunt la taula els pressupostos per a la instal·lació d'aquestes dues estructures. D'una banda la recuperació de l'escultura Alfa i Omega mitjançant una rèplica idèntica a l'original però amb materials més resistents tindria un pressupost de 110.000 euros, mentre que recuperar la piràmide metàl·lica que hi havia quan es va instaurar el bloc de formigó només tindria un cost de 30.000. A més, el manteniment que cada cinc anys s'hauria de fer de l'escultura existent seria bastant superior en el cas de l'alfa i Omega.

Per tot això des del consistori posen en marxa ara un procés de participació ciutadana que ha de culminar en la consulta definitiva.

Pel que fa al bloc de formigó encara existent i que ha de servir de base de la futura estructura aquest dimecres es va tancar el període de licitació de les obres de l'encofrat amb 82.000 euros de pressupost i que tindran un període d'execució d'un mes i mig.