Santa Tecla viu el seu gran moment amb la professó i l'entrada del Braç

Les festes de Santa Tecla van viure aquest dilluns el seu moment culminant amb l'entrada de la relíquia del Braç de la patrona de la ciutat a la catedral després de fer el seu tradicional recorregut pels carrers de la Part Alta que van tornar a omplir-se amb milers de persones.

Puntualment a les set de la tarda el Ball de Diables de Tarragona va obrir com és tradicional la Professó del Braç de Santa Tecla, que va tornar a congregar milers de persones al llarg del seu recorregut pels carrers de la Part Alta.

Als diables els van succeir en un primer terme les bèsties de foc així com la resta d'elements festius i els diversos balls que conformen la resta del seguici festiu. Tots ells van precedir la sortida de la catedral en professó de la relíquia del braç de la patrona de la ciutat, i que en poc més d'una hora va fer el seu recorregut habitual.

Un trasllat que va acabar com sempre amb l'esclat de llum i so que va acompanyar la seva entrada de retorn al temple amb el ball a l'uníson de tots els elements festius i els pilars de salutació de les quatre colles de la ciutat. Un cop a dins l'arquebisbe Joan Planellas va ser l'encarregat de tornar la relíquia al seu emplaçament habitual dins de la capella de Santa Tecla i tancar així el seu primer dia de la patrona a la ciutat.

Una seqüència ritual que va acabar amb la tradicional baixada de les escales dels elements del seguici en el seu retorn a la casa de la Festa fins a la seva primera sortida de les festes de Santa Tecla de l'any vinent