Santa Tecla amb poques alegries a la plaça de la Font

Diada amb més ombres que llums la que s'ha pogut verue aquest migida a la Plaça de la Font, on cap de les quatre colles han sortit satisfetes de plaça. El 9d8 de la Jove ha estat el millor castell de la diada i el 2d8 amb folre de Sant Pere i Sant Pau i el 2d7 del Serrallo han estat les altres notes positives de la jornada.

Santa Tecla no ha estat la diada d'èxits castellers d'altres anys, i només amb comptades excepcions ha repartit decepcions generals a les quatre colles de la ciutat.

Ho ha fet amb una Jove de Tarragona que tot i signar la millor actuació del dia ha quedat molt lluny dels seus objectius. Ja el 9d8 de la primera ronda, i que ha acabat sent els millors castells de la jornada no ha mostrat les mides habituals dels del Cós del Bou. Així les coses, el 4d9 amb folre i agulla de la segona ronda no s'ha mostrat còmode en cap moment i ha quedat molt lluny de carregar-se. La mal dinàmica lila s'ha confirmat amb un 3d9 amb folre que només han pogut carregar i que ha provocat que la diada s'acabés per als de Gorka Bertran amb el 4d8 i el pd7 folrat i la necessitat de reflexió de la colla per acabar bé la temporada.

I la segona millor actuació ha estat per uns Castellers de sant Pere i sant Pau que  tot i signar una de les millors diades de la seva història, no han sortit satisfets de plaça. I això que després de descarregar el 3d8, a la segona ronda han atacat un 2d8 amb folre que ha sapigut corregir els errors de sant Magí i avui sí que han descarregat amb solvència per segona vegada al seu historial. Però la caiguda amb el 4d8 de tercera ronda un cop carregat han minat als de la camisa verda, que han tancat la seva millor santa tecla amb el pd6.

I la diada ha tornat a estar per oblidar per als Xiquets de Tarragona, que han calcat l'actuació de fa vuit dies a la plaça de la Font. Als matalassers se'ls ha tornat a travessar el 5d8, del que han fet dos intents desmuntats, i el 3d9f, que també han hagut de desmuntar. Així les coses han tancat amb el 3 i el 4d8 una Santa Tecla per oblidar.

I bones sensacions tot i no aconseguir l’objectiu han tingut aquesta santa tecla els Xiquets del Serrallo. Els del barri mariner han descarregat d'entrada el seu castell màxim fins ara, un 2d7 que ha vist primer un intent desmuntat. Just després han afrontat el seu repte històric, amb els dos primers intents de 3d8 de la seva història. Els dos els han acabat desmuntant, però demostrant que l’objectiu no està lluny i podria arribar encara enguany. Han tancat l'actuació amb el 4d7 amb l'agulla.

Unes colles de Tarragona que tancaran demà la Santa tecla castellera amb les dues rondes de la diada de la Mercè i els posteriors pilars caminant.