La pluja i la presència de gent, protagonistes durant l’últim cap de setmana de Santa Tecla

L’últim cap de setmana de Santa Tecla va començar i acabar de la mateixa manera, amb molta gent. Tot i que la pluja amenaçava ja des de divendres. A la tarda, i sense pluja, la Rambla Nova va gaudir del Correfoc Petit, en un recorregut des del Balcó del Mediterrani fins a la plaça Corsini. El Cabrot petit de El Vendrell, el Ball de Diables petit de Constantí i el Ball de Diables infantil de Torredembarra van ser els grups convidats que van acompanyar als elements tradicionals de la ciutat.

Dissabte al matí, es va celebrar per primer cop una cercavila de les xarangues de Tarragona. La Xaranga Tocabemolls, la Pujats de To, La Capona i els Guirigalls van recórrer els carrers de la Part Alt i van acabar al Camp de Mart, un lloc alternatiu per les previsions de pluja. Una idea que va sorgir per reivindicar el paper de les xarangues dins de les festes de Santa Tecla.

Després dels actes més esperats de la festa, com el pregó i la baixada de l’Àliga, els músics van entrar pel portal del Roser diumenge al matí. Centenars de persones es van apropar per gaudir dels instruments més tradicionals de Tarragona. Tot això sota un sol de justícia.

A la tarda, el Ball d’En Serrallonga, el Ball de Pastorets i el Ball de Gitanes es van trobar a la Rambla nova per interpretar els seus balls parlats. Van repassar l’actualitat de la ciutat de Tarragona i de Catalunya. Enguany van parlar del canvi de govern de l’Ajuntament, de la situació de la cultura a la ciutat, de la brutícia als carrers i, inclús, de l’inici de Lliga del Nàstic, entre d’altres. A banda de les seves interpretacions satíriques, també van oferir els seus balls tradicionals.

A partir d’aquí la pluja va ser la protagonista. Un fort xàfec va caure a la ciutat a les 7 de la tarda i va posposar la Cercavila de Santa Tecla just quan els diables es disposaven a començar a la plaça de la Font. Un cop es va reprendre a les 8 i amb un itinerari més curt, la pluja va tornar a fer acte de presència, condicionant, novament, el transcurs de la cercavila, amb l’absència d’elements com els Gegants Vells o protegint amb plàstics algunes de les bèsties del seguici. Finalment, una plaça de les Cols completament plena va poder veure en acció als elements del seguici, acompanyats en aquesta ocasió d’un grup juvenil austríac com a convidats d’honor amb motiu del 15è aniversari del Ball de Cossis.