Música de fa quatre segles tornarà a sonar a la Catedral

Quatre segles més tard, la música del mestre de capella de la Catedral de Tarragona entre 1578 i 1585, Nicasi Çorita, tornarà a ressonar dins les parets de la catedral. L’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, posarà la veu i la música a les partitures recuperades pel musicòleg Sergi Casademunt. Moltes d’elles estaven documentades al Liber Primus editat pel mateix mestre, però part de les mateixes es trobaven disperses per diversos arxius de la península.

Per a l’ocasió, l’Ensemble Vos Omnes posarà dalt de l’escenari un cor format per setze persones. L’acompanyaran quatre instruments de vent i un orgue, tots instruments d’època que segueixen la tradició d’acompanyar les veus com es feia llavors. Tot i que O Vos Omnes està especialitzat en música antiga, s’enfronta ara a un repte, ja que abandona el seu repertori barroc per fixar-se en l’època renaixentista.

El concert recuperarà un himne dedicat a Santa Tecla dins del repertori. Es celebrarà diumenge, a partir de dos quarts de deu del vespre.