Els actes populars protagonitzen el primer cap de setmana de Santa Tecla


 
La festa major de Santa Tecla ha començat d’una forma molt creativa. Fes-te la festa omplia de nens el passeig de les Palmeres de Tarragona. L’objectiu, crear unes figures pròpies amb capses de cartró i elements reciclables per aconseguir construir Nanos, el Lleó, el Bou o un drac. Uns els creaven in-situ, altres els portaven fets des de casa. Com aquesta particular Cucafera... Una vegada preparats, van participar tots plegats en una cercavila que va recórrer la Rambla Nova.

A la tarda, l’activitat es va traslladar als Jardins de Saavedra, amb un públic més adult, per viure La Terrasseta Warm Up. Els assistents van poder gaudir del deejay Chalart58 i de la veu de Matah, l’exvocalista de la Kinky Beat, en un xou ple de reggae i remescles.  Al vespre, des de la Rambla Nova fins a la plaça de les Cols es va viure la 37a Mostra de Folklore Viu. El lleó de Tarragona, en un dels seus últims actes de celebració del seu 25è aniversari, va estar acompanyat pel Lleó de Barcelona, Valls i Lleida, la Tortuga d’Ontinyent o el Quadre Barroc dels Quatre Evangelis de Tudela. L’actuació conjunta al Pla de la seu va posar el punt final a la Mostra.

La Baixada de la Cucafera va ser un dels últims actes d’aquest primer dissabte de Santa Tecla. La plaça de les Cols va viure la representació de la llegenda amb la princesa, el cavaller i la Cucafera. Prèviament, el cavaller d’enguany va poder capturar-la per lliurar-la a la princesa.


Diumenge a la tarda, la plaça de la Font va presenciar el 73è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, un concurs que és vàlid pel Campionat de Catalunya. Una mostra que es consolida a la ciutat i que va estar organitzada pel Casal Tarragoní. Un any més la plaça es va quedar petita.

Unes celebracions que començaven el divendres a la tarda amb el primer ‘Visca Santa Tecla’ de l’alcalde, Pau Ricomà. El Perpetuador, Jaume Sendra, va encendre la metxa que va donar el toc de sortida a les festes. També, a la Casa de la Festa, es va presentar el llibre Gegants Moros de Tarragona, una recopilació gràfica i textual del procés de restauració i renovació de la parella de Gegants.