La Santa Tecla castellera comença esperant veure castells de 10 i sense folre

La Santa Tecla castellera comença aquest diumenge amb un Primer Diumenge de Festes que torna a tenir al programa castells de 10 i sense folre entre altres castells de Gamma Extra. Una diada que es podrà seguir en directe, com sempre, a TAC12.

La plaça de la Font tornarà a omplir-se aquest diumenge per a gaudir d'una de les actuacions més importants de la temporada castellera en una diada de Santa Tecla-Primer Diumenge de Festes que torna a prometre grans castells de la Gamma Extra.

D'entre aquests destaquen l'aposta pels castells sense folre i de 10 pisos de les dues colles convidades, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca. Els vallencs arriben a Tarragona amb la intenció de superar la millor actuació del que porten de curs, la que van signar el 30 d'agost a Vilafranca, aconseguint descarregar aquesta vegada el 4d9 sense folre que va quedar en carregat. Les altres apostes rosades passarien pel seu castell estrella, el 2d8 sense folre, i el 5d9 folrat o el 2d9 emmanillat, a causa de les baixes a l'espadat dels del Portal Nou.

I amb l'objectiu prioritari de descarregar el 3d10 emmanillat per primer cop enguany després de tres carregats arriben els Castellers de Vilafranca a Tarragona. Els de la camisa verds volen completar-lo d'una vegada per totes i unir-lo al 3d9 amb l'agulla descarregat per Sant Fèlix. El 2d9 i el pd8 emmanillats serien les altres apostes verdes aquest diumenge.

I pel que fa a les colles locals, la Jove de Tarragona torna a tenir en el 4d9 amb l'agulla i el 5d9 amb folre els principals objectius de cara a la primera de les tres cites castelleres de la festa major tarragonina. Un cop descartat per a aquest diumenge el 3d10 emmanillat, els del Cós del Bou volen assolir aquests dos objectius de màxims abans d'afrontar novament els deu pisos.

Per últim, estrenar-se en els castells de nou pisos és el principal objectiu d'uns Xiquets de Tarragona que volen redreçar la temporada després d'estrenar aquest dimecres el 5d8, castell que volen repetir diumenge acompanyant-lo, com a mínim, d'un castell de 9.

Una diada que estrena sorteig, que es durà a terme només deu minuts abans de començar l'actuació, i que es podrà veure en directe a través de TAC12.