Localitzen possibles incripcions jueves al carrer Santa Anna de Tarragona

 

Els tècnics de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona treballen en la identificació i lectura d'una possible inscripció hebrea localitzada, de casualitat, en una pedra encastada a la porta lateral tapiada de l'església de la Trinitat, al carrer Santa Anna, prop de la plaça del Rei. S'hi veuen unes marques esculpides que serien inscripcions jueves, en hebreu, i podria procedir de la necròpolis de l'antiga jueria medieval de Tarragona.

Ara experts en escriptura hebrea intentaran desxifrar què simbolitzen les inscripcions, malgrat el mal estat en què es troben. Després, Patrimoni determinarà el destí de la pedra funerària. Si es confirma, seria la tercera làpida jueva trobada a Tarragona i faria conjunt amb les que es poden veure al carrer de les Escrivanies Velles, on les lletres hebrees són molt més clares. Aquestes, encastades a la casa del degà, són una rèplica. El mateix podria fer-se amb la del carrer Santa Anna.

El nou regidor de Patrimoni vol incrementar la inversió en la preservació del patrimoni jueu i medieval per consolidar Tarragona com un conjunt arqueològic de tots els temps.