Els Xiquets de Tarragona engeguen el seu 50è aniversari

El proper any 2020 es compliran 50 anys de la unificació de les dues colles castelleres existents a Tarragona i la creació dels actuals Xiquets de Tarragona. La colla matalassera ho vol celebrar com toca i és per això que he programat 50 actes tant castellers com socials des d'aquesta Santa Tecla fins la següent. Un aniversari això sí, que hauran d'organitzar sense local d'assaig propi

50 actes per a recordar els 50 anys que fa que l'ajuntament de Tarragona de l'època va decidir unificar les dues colles castellers existents a Tarragona, la Colla Vella i la Nova de Sant Magí, i donar pas així a l'aparició dels actuals Xiquets de Tarragona l'any 1970.

D'aquesta manera la colla matalassera vol celebrar des d'ara i fins a la Santa Tecla de l'any vinent el seu mig segle d'existència com a colla degana de la ciutat de Tarragona. Un programa d'actes que contindrà homenatges a castelleres històriques de la colla, tertúlies, activitats esportives, diades castelleres o festes populars, entre altres.

Un aniversari al qual la colla de la camisa ratllada arriba en una situació difícil per una manca de local d'assaig propi que demana un esforç extra als castellers de la colla per a continuar la seva implicació amb el teixit cultural i associatiu de la ciutat.

Una demanda de local propi que assumeixen des de l'ajuntament de Tarragona, comprometent-se a torbar la millor solució en els terminis que marca l'administració municipal.

L'acte també va servir per a presentar el marxandatge de la celebració d'aquest 50è aniversari i la camisa commemorativa de la colla, on apareixeran les tres dates claus de la seva història, 1885, 1926 i 1970.