Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Descobreixen a Tarragona una tècnica per triar la cirurgia idònia en pacients amb obesitat i diabetis

A partir d’ara, els pacients amb obesitat mòrbida i que pateixin diabetis tipus 2, sabran quin tipus d’operació quirúrgica s’han de fer. Investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, liderat pel doctor Joan Josep Vendrell i Sonia Fernández-Veledo, han estudiat una molècula anomenada succinat, que tots la tenim, i que pot donar informació per escollir quina mena d’operacions es poden fer els pacients.

Fins ara, aquesta tria la feien els equips de cirurgia en funció de la seva experiència. Unes operacions que consisteixen, normalment, en la reducció de l’estómac mitjançant tècniques senzilles, o altres més complicades amb més risc, per perdre volum i per controlar millor la diabetis.

Aquest nou descobriment permetrà estalviar recursos, passant d’operacions més complicades a altres més senzilles, i reduir les hores de quiròfan.

L’estudi ha estat publicat a la revista Diabetis Care després de la primera fase en què s’ha provat en pacients a Catalunya i Navarra. A partir d’ara es començarà a implantar en hospitals de la resta de l’estat per veure com funciona el sistema en l’àmbit hospitalari general. Una vegada provat, es podria posar com a una eina habitual per decidir quin tipus de cirurgies s’han d’aplicar a les persones amb obesitat i diabetis tipus 2.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ