La Costa Daurada, gairebé sense Imserso

La polèmica sobre l'adjudicació del programa turístic estatal destinat a les persones grans afectarà també al territori. La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona no se sumarà a l'Imserso i, ara mateix, tan sols hi ha dos hotels que tinguin previst rebre clients.

El canvi d'empresa adjudicatària d'explotació de l'Imserso a la península ha provocat una batalla judicial que amenaça de retardar una temporada prevista per als inicis de la tardor i el febrer. La manca de coneixement de la majoria d'empreses respecte a la nova adjudicatària i el preu que el govern estatal paga pel servei, poc més de 20 euros per visitant, provocarà que la Federació d'Hostaleria es desentengui del programa; també la majoria dels hotels que normalment obren les portes.

Tan sols dos hotels de Salou treballen actualment amb la nova adjudicatària de l'Imserso. Des de la FEHT consideren que amb els actuals preus i amb el canvi de concessió no és viable obrir, ja que es perdrien diners. En qualsevol cas, no descarten que operadores privades puguin, finalment, valorar l'obertura.

L'anterior adjudicatària ha recorregut el concurs celebrat fa dos mesos. Tot i això, el sector dona pràcticament per perdut l'Imserso d'aquesta tardor. La Costa Daurada va rebre la temporada anterior 33.000 pensionistes amb la participació de 17 establiments, 12 d'ells a Salou i la majoria de quatre estrelles.