La Santa Tecla més musical i més oberta a la ciutadania

450 actes ompliran els carrers de Tarragona a partir del proper 13 de setembre amb unes festes de Santa Tecla que els seus organitzadors qualifiquen de les més musicals i obertes a la ciutadania dels darrers anys. En la part més tradicional, l'allargament del recorregut de la Baixadeta és la novetat més destacada.

Com la Santa Tecla més oberta a la ciutadania dels darrers anys. Així ha definit l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà la Festa Major tarragonina que s'allargarà del 13 al 24 de setembre amb 450 acte programats. Entre aquests, destaca un programa musical que als ja coneguts macro-concerts de Mago de Oz a l'Anella Mediterrània i d'Oques Grasses a la Plaça de la Font suma diversos concerts de més petti format entre els que destaquen el dels ebrencs XEIC a la Plaça del Rei o el d'Alfred Garcia al Palau de Fires i el tarragoní Guillem Anguera al teatre Metropol, tots el divendres dia 13. Marc Parrot, Joan Colomo o el concert familiar de Reagge per a Xics també tindran espai en la Santa Tecla més musical, i també com destaquen des del consistori, més oberta que mai ala ciutadania.

De la part més ritual i tradicional de la festa destaca el nou format de pregó al balcó de l'ajuntament, protagonitza per Eduard Boada. Entre els actes més patrimonials enguany la Mostra de Folcklore Viu que sota el títol Rugits de Festa amb la participació de diferents lleons provinents d'arreu del país. I com a novetat, el nou recorregut per a la Baixadeta de l'Algueta, que enguany adaptarà el que fa la versió dels més grans, a través de la Plaça del Rei, arran de l'augment d'elements que participen de l'acte.

Una Santa Tecla que també augmenta els actes programats als barris de Ponent amb el que organitzarà Foc i Gresca en motiu del seu desè aniversari i els que es duran a terme al Mercat de Torreforta.  

Per últim el consistori vol posar l'accent en la neteja i lincivsme al voltant de la Festa, amb un seguit d’actuacions que anunciarà en els propers dies.