Picabaralla a l'Ajuntament de Tarragona per la sanció a les terrasses que incompleixen la normativa

Picabaralla a l'Ajuntament de Tarragona per la gestió de l'espai públic que ocupen les terrasses dels bars. Avui el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona ha dit que el nou govern està criminalitzant el sector de l’hostaleria després que aquest estiu s’hagin sancionat vuit locals de la plaça de la Font per ocupar indegudament l’espai públic. 

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona considera que el nou govern està criminalitzant el sector de l’hostaleria després que aquest estiu s’hagin sancionat vuit locals de la plaça de la Font per ocupar indegudament l’espai públic.

Les sancions a vuit locals de la plaça de la Font per ocupar indegudament l’espai públic o el fet de concretar que el deute dels bars en concepte de terrasses és de més d’un milió d’euros, segons el grup municipal del PSC a Tarragona, són accions del nou govern municipal que estan criminalitzant el sector de la restauració i l’hostaleria de la ciutat i creant confrontació amb la ciutadania.

Begoña Floria, qui va ser regidora de Domini Públic, ara a l’oposició, ha presumit d’haver tingut més mà dreta en la gestió de l’ocupació de la via pública. Considera que és un tema sensible, però que el 2013 es va desenvolupar una nova normativa, es va buscar el consens amb els agents implicats i es van fer campanyes de sensibilització. Segons ella, tot el contrari del que s’ha fet ara.

De fet, els socialistes consideren que les sancions que l’ajuntament ha imposat als bars respon a les indicacions de la CUP, a qui acusen d’estar marcant l’agenda política de la ciutat gràcies a la fragilitat del govern Ricomà. Des del PSC comparteixen alguns conflictes existents, sobretot a la plaça de la Font, i per això demanen que es faci complir la normativa, estudiant si cal millorar-la, però que abans de publicar grans titulars s’avaluïn amb el sector i les entitats els incompliments que s’estan produint.

La resposta del Govern

La resposta del govern ha tardat poc en arribar. Des d’Esquerra, Jordi Fortuny demana als socialistes que mesurin les seves paraules després d’anys d’inacció. El govern defensa que el desprestigi del sector el provoquen aquells empresaris que incompleixen amb la normativa.