Sant Magí torna a ser de Gamma Extra en una diada de contrastos

Sant Magí ha tornat a ser un any més de Gamma Extra de la mà de la Jove de Tarragona, que hi ha descarregat el 5d9f i el 9d8. L'altre gran castell de la jornada ha estat el 2d8f dels Castellers de Sant Pere Sant Pau, que només han pogut però carregar. Bona actuació dels Xiquets del Serrallo amb el 2d7 com a millor castell i nova jornada sense objectius complerts per als Xiquets de Tarragona.

Sant Magí Es presentava aquest dijous com la pedra de toc necessària per a conèixer quin era el moment de forma exacte d’unes colles de Tarragona que surten de la Plaça de les Cols, amb l’única excepció dels Xiquets, amb energies renovades per a afrontar el tram final de la temporada.

Qui surt més reforçada d’aquest 19 d’agost és una Jove de Tarragona que, a poc a poc i encadenant objectiu rere objectiu descarregat es planta davant de les grans diades d’agost en el millor moment de forma del curs. Després de descarregar el tercer 9d8 de la temporada d’entrada, els de Gorka Bertran s’han enfrontat al primer intent del curs d’un 5d9 amb folre que ha hagut de treballar en la descarregada, però que han completat amb solvència. Amb els dos grans objectius complerts, els liles han tancat amb el 3d9 i el pilar de set folrats un Sant Magí que els catapulta cap a les diades del Catllar dissabte i Sant Fèlix la setmana vinent.   

No tant contents tot i haver signat la segona millor actuació del dia han sortit de plaça uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han vist com a la primera ronda el seu gran objectiu del dia, repetir el 2d8 amb folre descarregat l’any passat, se’ls escapa entre els dits a pocs segons de descarregar-se. Tot i un intent desmuntat de 3d8 a la segona ronda, els de la camisa verda han reaccionat descarregant tot seguit tant el 3d8 com el 4d8, signant la segona millor actuació del seu historial, pilars a banda.

I molt bona actuació dels Xiquets del Serrallo que han completat una de les millors actuacions de la seva historia sumant al 5d7 de la primera ronda, segon de l’any, i al 4d7 amb l’agulla de la segona, l’estrena enguany del 2d7. Un castell que han defensat al límit després de la carregada i que suposar tot just el cinquè de la seva trajectòria

La nota negativa de la jornada l’han protagonitzat uns Xiquets de Tarragona que no han pogut amb cap dels seus dos grans objectius, el 3d9 amb folre amb que han obert plaça i han hagut de desmuntar i el 5d8, del que han desmuntat dos intents més a la segona i tercera ronda. Així les coses, els matalassers han descarregat per tancar l’actuació tant el 3 com el 4d8