Les festes de Sant Magí omplen d'actes Tarragona

Tarragona ha celebrat aquest cap de setmana els actes principals de la Festa Major de Sant Magí. Uns actes molt tradicionals com l’enramada del carreró de Sant Magí o l’arribada de l’aigua des de la Brufaganya. Unes celebracions que van congregar a milers de tarragonins en les diverses activitats que s’han celebrat.

L’enramada al carreró de Sant Magí va donar el tret de sortida als actes tradicionals del cap de setmana de festa major. Prop d’una vintena de membres del ball de la Moixiganga de Tarragona van engalonar el portalet del carrer amb les branques, herbes d’esporgar i amb un element decoratiu sorpresa que varia cada any. Enguany, han penjat vaixells de material reciclable fets per ells mateixos per representar la importància de la mar a la ciutat. Tot plegat, un acte de les festes de Sant Magí que des de fa quinze anys s’encarreguen de dur-lo a terme els moixiganguers.

Diumenge al matí va ser el torn de la remullada petita, on els infants van poder refrescar-se i ballar. Una festa que s’ha fet per segon any després de l’èxit de la primera edició l’estiu passat. Els elements típics: el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina van remullar als més petits.

L’aigua de la Brufaganya va arribar al voltant de les set de la tarda a la plaça de la font. Un cop allà, els portants tarragonins es van dirigir cap al Portal del Carro acompanyats en tot moment pels elements del seguici festiu de Sant Magí. Al ritme de la Banda Unió Musical de Tarragona, els carros i les cavalleries van rebre la salutació de les quatre colles castelleres de la ciutat.

I a la nit, els més joves van poder gaudir de la vint-i-cinquena edició de la Revetlla Remullada amb la millor combinació d’aigua i música. Novament, el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina van ser presents en aquesta celebració.