La colònia de porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta serà traslladada a un refugi provisional

Al costat de dues entitats animalistes ha comparegut aquest dilluns la regidora de Benestar animal i alcaldessa en funcions de Tarragona, Carla Aguilar, per donar a conèixer la mesura per controlar la colònia de porcs vietnamites.

La regidora justifica que s'han descartat altres propostes com la de tancar el recinte on actualment viuen, idea que defensa l'ONG Nova Eucària. Des del govern al·leguen que aquesta opció presentava dificultats de seguretat i legalitat.

D'aquesta manera, en les pròximes setmanes el govern engegarà un operatiu per traslladar els 36 porcs vietnamites, un procés que es farà amb col·laboració de la Guàrdia Urbana, els Agents Rurals, el departament d'Agricultura de la Generalitat, entitats animalistes i veterinaris especialitzats en espècies exòtiques.

En primer lloc, abans de ser reubicats, els porcs seran esterilitzats i identificats. Després es traslladaran al refugi-santuari on es preveu que hi puguin viure uns mesos, ja que l'objectiu final és que els animals siguin acollits per particulars que hauran de garantir el seu benestar i adoptar-ne un mínim de dos o tres. Mentrestant, l'Ajuntament invertirà no més de 7.500 euros per sufragar els costos del refugi.

En paral·lel, el nou govern posarà mà dura per acabar amb l'abandonament d'animals: modificarà l'ordenança municipal per endurir les sancions i engegarà una campanya de conscienciació. De fet, Carla Aguilar critica que la situació de la colònia de porcs vietnamites s'ha agreujat per la inacció de l'anterior govern.