Les festes de Sant Roc arrenquen amb la presentació dels gegants vells petits i el nou canó

El Cos del Bou i la Baixada de Peixateria han començat oficialment unes festes que enguany compleixen 175 anys. El nou canó, la presentació dels gegants vells petits i les cercaviles han estat els actes més destacats.

El so estrident del canó restaurat de Sant Roc donava el tret de sortida a les festes del Cos del Bou i Baixada Peixateria.

Un primer cap de setmana de festes carregat de cultura, tradició, música i emoció que arrencava amb la presentació del remodelat canó fet a càrrec de Nando Taló. Una actualització que s’ha fet amb motiu del 175è aniversari de les festes, igual que la cercavila de dissabte a la tarda en la qual van participar els elements del seguici de la festa de Sant Roc més antiga de Catalunya, la de la Plaça Nova de Barcelona. Aquests van recórrer els principals carrers de la Part Alta acompanyats pels elements festius de Sant Roc de Tarragona, com el Drac o els Gegants Vells de la Ciutat.

Precisament, el moment més emotiu del cap de setmana es va viure diumenge a la tarda amb la presentació dels Gegants Vells Petits, en Joanet i la Teresina, noms posats en honor a dos històrics veïns del barri que han mort enguany. Els Gegants Vells eren, fins ara, els únics del seguici de Santa Tecla que fins ara no tenien representació petita. Tot seguit, van sortir en cercavila acompanyats dels altres gegants petits de la ciutat i dels de Vilafranca.

Els actes festius del cap de setmana van acabar, com van començar, a base de canonades. Arribats des de Barcelona, Borges Blanques, Castelló, Sant Andreu del Palomar i Poboleda, els diferents canons van ser exposats al Cos del Bou abans de sortir en cercavila. Una trobada per celebrar la remodelació del canó de Sant Roc que, després de 110 anys d’història, segueix disparant.

Els actes festius de Sant Roc tornaran aquest dimecres i s’allargaran fins divendres.