Els veïns del Parc Francolí de Tarragona, en contra de la construcció del Centre Penitenciari Obert

Els veïns del Parc Francolí no veuen amb bons ulls la propera construcció del Centre Penitenciari Obert al solar del costat de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Pensen que no portarà seguretat a una zona que encara no està acabada de construir. A més, acusen la Generalitat de no voler trobar una alternativa. Fa un any que l’Associació de Veïns va demanar informació al govern sobre el projecte per treballar conjuntament en alguns aspectes, però es va rebutjar perquè l’estat del projecte estava aturat. Mesos després, s’han trobat amb què l’inici de les obres estan previstes per finals d’aquest 2019.

Aquestes declaracions les han fet conjuntament aquest matí amb Junts per Tarragona, que també es mostra en contra de la construcció del Centre Penitenciari Obert en solitari. El portaveu del partit, Dídac Nadal, considera que la instal·lació havia de venir acompanyada de tota la ciutat de la justícia. Unes dependències que sí que són necessàries, segons ell, però que encara trigarien uns 4 o 5 anys en construir-se. Junts per Tarragona insta al govern de Pau Ricomà que parli amb el Departament de Justícia per prendre una decisió.

El grup municipal considera que el Centre Penitenciari no representaria un problema de seguretat, sinó que és un projecte que per si sol, no és el que Tarragona necessita. La construcció del Centre trigaria un any i mig amb un cost aproximat de 10 milions d’euros.