La CUP de Tarragona esperarà ara una proposta de l'equip de govern per entrar a l'executiu

La CUP de Tarragona dona per tancada aquesta fase de negociació per entrar el govern de la ciutat amb Esquerra Republicana i En Comú Podem. Un procés que ha acabat sense cap acord. Ara els cupaires esperen que el govern tarragoní porti la iniciativa i posi damunt la taula una proposta. La formació no es fixa cap termini i assegura que es mantindrà a l’oposició donant suport en tots aquests temes que considerin que són positius per la ciutat.

La CUP s’havia fixat com a data límit aquest mes de juliol per entrar al govern. Unes negociacions que de moment no han prosperat. És per això que l’assemblea de la formació ha decidit donar per finalitzades aquestes negociacions on els anticapitalistes consideren que han portat la iniciativa en tot moment. Ara els cupaires llencen la pilota sobre la teulada del govern i esperen una proposta ferma com a punt de partida per iniciar de nou les negociacions.

La formació no entén com aquest procés s’ha pogut allargar tant, quan diuen que Esquerra i En Comú es van posar d’acord en menys d’una setmana. Sobre aquest procés els cupaires han explicat que hi havia un esborrany de programa comú entre les tres forces, però que no havien obtingut resposta del nou cartipàs que hi hauria d’haver. Aquesta vegada la CUP no es fixa terminis, asseguren que no tenen pressa per entrar a l’executiu, mentrestant donaran suport des de l’oposició amb tots aquells temes que considerin positius per Tarragona.

Recordem que l’entrada de les dues regidores de la CUP al govern municipal hagués reforçat l’executiu que actualment es troba en minoria amb 9 regidors. Tot i aquest pacte a tres bandes però, la majoria al saló de plens és insuficient, ja que se situa als 14 regidors.