CCOO denuncia un dèficit de prevenció als polígons industrials de Tarragona

Comissions Obreres denuncia un dèficit de prevenció als polígons industrials de Tarragona, després dels darrers accidents que ha patit la zona. El sindicat exigeix mesures per garantir la seguretat dels treballadors de la industria química de Tarragona i de la població. En els darrers mesos, els polígons tarragonins han patit 3 accidents, un d’ells amb una víctima mortal. El sindicat diu que tots els accidents es potent evitar si es reforça la coordinació i la prevenció. Comissions denuncia que diferents empreses del polígon van actuar de diferent manera davant el mateix incident.

Segons el sindicat, les condicions laborals dels treballadors afecten en la seguretat. Comissions denuncia la rotació de personal en les empreses externes i que no s’estan complint els convenis sectorials. L’organització diu que s’estan ocultant dades de sinistralitat i que moltes baixes laborals es deriven a la Seguretat Social per no ser comptabilitzades com a accidents de treball.

El sindicat vol que es revisin els plans de seguretat interiors i exteriors. Durant el mes de setembre tenen previst reunir-se amb diferents empreses i institucions per tal de buscar solucions als problemes de prevenció detectats. Comissions Obreres no descarta mobilitzacions a la tardor si no hi ha avenços en aquestes trobades.