×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

La URV defensa les seves beques extracurriculars

Inspecció de Treball veu frau en les beques de col·laboració que la Universitat Rovira i Virgili té entre els seus estudiants, asseguren que amaguen contractes de treball encoberts. La Universitat, que ja va suspendre aquestes pràctiques, diu que ajuden a millorar la formació dels estudiants en diverses competències.

La Universitat Rovira i Virgili defensa que les pràctiques extraescolars que realitzaven alumnes del centre s’ajusten a la creació de competències transversals de l’alumnat que impulsa des de la seva creació el Pla Bolonya. És la resposta que la URV dona a la Inspecció de Treball que va tenir lloc el curs passat i que veu frau en aquestes beques de col·laboració perquè considera que els alumnes no s’estan formant, ja que fan tasques que no són pròpies dels estudis que estan cursant. Tot plegat, sorgeix arran d’una investigació que es va obrir a tot l’Estat. En el cas de la URV, inspecció de treball es fixa en les pràctiques al CRAI, les biblioteques i el Servei d’Atenció a l’Estudiant.

La inspecció laboral es va produir durant la primavera de l’any passat i, en conseqüència, la universitat va suspendre les places de pràctiques extracurriculars per l’actual curs. De fet, per defensar que les feines que realitzaven els becaris no eren estructurals com argumenta el ministeri de Treball, la URV assegura que tot i anul·lar les 300 places per exercir aquestes beques, cap servei del centre se n’ha ressentit.

El Ministeri de Treball va interposar una sanció econòmica, però la URV va presentar al·legacions. A petició de la direcció provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social es va obrir un procediment i el cas es troba ara doncs en mans del jutjat social. Des de la URV es confia que la resolució del judici que es preveu que es realitzarà a finals d’any mantingui la mateixa direcció que una sentència de tot just fa una setmana favorable a la Universitat Autònoma de Madrid en un cas similar.