L'Ajuntament demandarà els constructors del Teatre deTarragona pel despreniment del sostre

Arreglar els desperfectes causats pel despreniment de part del fals sostre del Teatre de Tarragona costarà uns 275.000 euros en concepte del projecte de remodelació i prop de 60.000 per indemnitzar 24 entitats i empreses que tenien espectacles previstos.

Són unes despeses que l’assegurança no cobrirà, ja que les planxes de cartró guix van desprendre’s perquè el cel ras no estaven ben instal·lades i els materials utilitzats tampoc eren els més adequats. Per tant, es tracta d’una obra mal executada i, així, l’Ajuntament es veu obligat a assumir de forma subsidiària totes les despeses. Al Ple Municipal d’aquest divendres es tramitarà una modificació de crèdit per fer front a les despeses extraordinàries. Tot i això, el govern local reclamarà ara responsabilitats a les constructores.

Les obres entren ja al tram final i és que també s’ha anunciat que el teatre començarà amb normalitat la temporada de tardor. El fals sostre ja està enllestit i, previsiblement, l’actuació acabarà l’octubre. El sostre tindrà les mateixes característiques acústiques i estètiques, però s’han canviat els ancoratges i els claus que uneixen les planxes del fals sostre que han de garantir la seguretat de l’equipament.

Després de l’incident s’ha pogut comprovar que cap altra part estructural estava en mal estat.