×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

L'Ajuntament de Tarragona reforçarà el servei d'inspecció per augmentar els ingressos

L’ajuntament de Tarragona es troba en una situació econòmica d’equilibri inestable. És la conclusió que ha tret el nou govern municipal en el primer mes al consistori. Per aquest motiu es reforçarà el servei d’inspecció per augmentar els ingressos i es treballarà per millorar l’estalvi.

L’Ajuntament de Tarragona ha de millorar la seva situació financera per poder fer front a possibles despeses corrents i de deute. El regidor de serveis Econòmics, Jordi Fortuny, ha explicat que en els darrers anys han augmentat més les despeses que els ingressos. Segons els estudis realitzats durant aquest mes, existeix el risc d’acabar l’any en una situació negativa. És per això que el nou equip de govern incrementarà els ingressos fent inspeccions fiscals.

Segons les dades facilitades, a 31 de desembre, l’Ajuntament devia 179 milions d’euros, el que suposa un deute viu consolidat per habitant de 1.353 euros. De la mateixa manera, el consistori no es planteja apujar els impostos ni la pressió fiscal. El regidor ha argumentat que durant els últims anys s’ha reforçat la plantilla municipal. Ara el que cal, segons ells, és racionalitzar-la per guanyar ‘musculatura’ en llocs rentables del consistori. Volen que cada empresa municipal es gestioni millor per ser més eficient.

Per la seva banda, l’Ajuntament disposa d’uns 17 milions d’euros per fer inversions a la ciutat, després de veure acceptat un crèdit d’11 milions d’euros.