Els comuns negociaran l’entrada de la CUP al govern de Tarragona

L’entrada de la CUP al govern de la ciutat de Tarragona és cada dia més a prop. Si més no, aquest dijous l’assemblea d'En Comú Podem Tarragona va donar llum verda perquè s’iniciïn les negociacions per enfortir el govern local amb l’entrada dels anticapitalistes i arribar als 12 regidors.

Els comuns van aprovar el posicionament amb 27 vots a favor i 7 en contra. Això sí, consideren que el punt de partida d’aquest debat que s’obrirà ara entre el govern i la CUP han de ser els acords programàtics que En Comú i Esquerra Republicana ja tenen pactats.

La formació prendrà la decisió final quan puguin exposar a l’assemblea les condicions de l’entrada de la CUP. En comú no vol que l’acord incomodi la base del partit i un dels punts que més discrepàncies genera és la qüestió nacional.

El vist i plau de la base d’En Comú Podem obre la porta a que la setmana vinent, com ja s’havia previst, pugui haver-hi reunions entre el govern i la cup. D’altra banda, l’assemblea dels liles va donar compte de les primeres setmanes del mandat i va aprovar una forma d’organització interna per coordinar l’acció de govern.