×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

ERC i Junts es reparteixen a parts iguals les àrees per governar la Diputació de Tarragona

L'acord entre Esquerra i Junts no ha estat fàcil. De fet es va tancar ahir a la nit. El pacte fa un repartiment a parts iguals de les diverses àrees i si la presidència és pels republicans, la primera i segona vicepresidència de la Diputació, serà per Junts. Les dues forces es mostren satisfetes de com ha anat tot i asseguren que s’ha posat el país com una de les prioritats.

Pacte de govern entre Esquerra i Junts a parts iguals. Tot i que els republicans tenen onze diputats, dos més que Junts, els dos partits s’han repartit les vuit àrees de la Diputació de Tarragona. Esquerra tindrà les carteres de Recursos Humans, la gestió d’impostos, les carreteres i el Servei d’Assistència Municipal. Junts assumirà Economia i Hisenda, Coneixement i Qualitat, Assistència Ciutadana i el patronat de Turisme. A banda els neoconvergents també tindran la primera i segona vicepresidència de l’ens supramunicipal, uns càrrecs que no s’han fet públic però que tot apunta que ocuparan Quim Nin i Pere Segura respectivament.

Però d’aquestes dificultats els dos partits n’han tret ferro perquè diuen que és el millor pacte possible que garantirà una estabilitat els pròxims quatre anys de mandat. Esquerra i Junts han tingut com a prioritat per pactar la situació política que viu el país.

I quan Junts ha estat preguntat pels cants de sirena del PSC que els hagués permès mantenir la presidència de la Diputació la resposta és aquesta.

A les pròximes setmanes les dues formacions donaran a conèixer quins són els noms dels diputats i diputades que ocuparan les diverses vicepresidències i àrees de govern.