×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Diversos advocats tarragonins demanen la dimissió del degà del Col·legi

Polèmica entre l’advocacia tarragonina per la visita institucional que va fer dijous el degà del Col·legi d’Advocats, Manel Albiac, al rei Felip VI a Barcelona. Diversos advocats han demanat a través de les xarxes la seva dimissió. Denuncien que aquesta visita s’hauria d’haver aprovat per Junta. Consideren que trenca amb la neutralitat i que ha compromès al col·lectiu tarragoní.

A través dels seus comptes de Twitter, lletrats com Joaquim Fibla, Jordina Sonet o Pere Grau critiquen que el degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac, no ha representat a tota la institució ni a l’interès comú visitant a Felip VI. Demanen la seva dimissió perquè consideren que la seva participació a la recepció del monarca el passat 27 de juny a Barcelona no compleix amb la neutralitat de la institució i no s’havia acordat per Junta. És la opinió d’advocats com Pere Grau exmembre del secretariat de l’ANC. Considera que amb el discurs del 3 d’octubre de 2017, el Rei va deixar de ser-ho per una part dels catalans.

Durant la visita al rei, el degà va compartir els objectius de la seva gestió al capdavant del Col·legi a Tarragona. El model de gestió, la promoció de la tasca social i el respecte i la defensa dels ciutadans van ser alguns dels punts que es van exposar al monarca.

Albiac no ha volgut fer noves declaracions després de la visita al monarca. Els advocats opositors recorden que el degà hauria de ser conscient d’aspectes com la seva neutralitat, i més ara que passarà a presidir l’advocacia de tota Catalunya.