L'Hospital Joan XXIII implanta un nou sistema tecnològic pel control dels pacients d'hemodiàlisi

Renovació a la unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital Joan 23 de Tarragona, que ha incorporat l'última tecnologia de monitorització per individualitzar el tractament a cada pacient. 

Els nous monitors d'hemodiàlisi donen informació continua del pacient i això permet adaptar el tractament a cada situació o imprevist. L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha renovat el sistema informàtic que enregistra minut a minut l'evolució del tractament que rep cada usuari. Els equips renovats disposen de nous biosensors que envien la informació instantània durant les quatre hores que dura el tractament.

Les dades que recull el sistema es descarreguen al programari informàtic de l'hospital i a la història clínica dels pacients. També es podran compartir amb la resta d'hospitals de l'Institut Català de la Salut. Cada any es fan 5.500 sessions d'hemodiàlisi a l'Hospital Joan 23, procedents des de diferents serveis.

Els pacients crònics fan fins a 12 hores d'hemodiàlisi setmanals. La renovació de l'equipament permet minimitzar els incidents, millorar la feina dels professionals i donar major seguretat als usuaris.