Josep Poblet s'acomiada davant els periodistes que l'han seguit al capdavant de la Diputació

Els últims actes tenen regust de comiat, com el gairebé tradicional esmorzar amb els mitjans de comunicació, on Josep Poblet ha volgut fer balanç dels 12 anys de mandat a la Diputació de Tarragona. Ha assegurat que el repte quan va arribar va ser majúscul i ha donat les gràcies a tots amb els qui ha treballat per fer possibles, diu, moltes victòries.

Una d’elles, la reducció a gairebé 0 d’un deute que quan va arribar se situava sobre els 120 milions d’euros. També de l’augment d’inversió en els Ajuntaments de 36 a 80 milions, un objectiu que han pogut complir gràcies a la reducció de la despesa interna un 20 per cent. També ha mencionat el nou pla zonal de carreteres, o projectes com els de les escoles d’art, entre molts d’altres. Avisa, però, que els reptes del futur van en direccions molt diferents.

Diu estar molt satisfet per la feina feta i que tot i saber que enyorarà la vida política, es retirarà del tot i deixarà el timó a persones amb energies renovades. Fem el símil mariner perquè Poblet també ha comparat el servei públic a la Diputació amb un vaixell. El relleu serà la setmana vinent, ja que el ple d’investidura per l’elecció del nou president serà el proper 2 de juliol.