Com és el Costa Fortuna? Entrem al creuer més gran que embarca a Tarragona

Són veritables ciutats flotants, cada vegada més grans. La tendència al Mediterrani és aquesta, creuers amb més capacitat de passatgers i amb tots els serveis. I en els darrers anys el Port de Tarragona n'és testimoni. El Costa Fortuna és l'embarcació més gran que fins ara ha rebut Tarragona.

Amb 17 cobertes, 13 d'elles obertes al públic, i 272 metres d'eslora té capacitat per a 3.400 persones i porta a bord més d'un miler de tripulants. La temporada per aquest creuer va arrancar el divendres Sant, ara ja entra als mesos de major activitat, i acabarà el novembre. Fins llavors, Tarragona rebrà un creuer cada diumenge, arriba a les 8 del matí i marxa 12 hores després, a les 8 del vespre.

De dia, la majoria de passatgers visiten diversos punts de la Costa Daurada, i de nit el creuer cobra vida. Restaurants amb cuina de diversos països repartits per tots racons, teatre i salons amb espectacles, discoteca, 4 piscines i zona esportiva. I en aigües internacionals obre les botigues i el casino. Una llista llarga de serveis d'oci que recolzen l'aposta de diversió i platja que la naviliera italiana ven en aquesta oferta.

La ciutat no és només un punt d'escala de la ruta pel Mediterrani, sinó que és un port d'inici de l'itinerari. La temporada de creuers enguany assolirà els 110.000 passatgers i més d'un 50% ho faran sobre un dels tres creuers de la companyia italiana Costa Cruceros. El Port de Tarragona ha multiplicat les xifres de creuers en els darrers anys.

Les importants xifres d'aquesta oferta turística també tenen una altra cara i és la contaminació derivada dels creuers. Tarragona no apareix entre la llista de ciutats més castigades que, per cert, encapçala Barcelona. Des de la naviliera italiana, expliquen que estan treballant per reduir l'impacte i reduir la generació de residus. Aquest novembre estrenaran a la capital catalana la primera embarcació propulsada per gas liquat. Per ara, la nova flota no passarà per Tarragona.