Una jornada festiva de programació i robòtica per tancar el curs escolar



Diverses escoles del territori han participat aquest divendres en la quarta jornada de programació i robòtica a Tarragona. La jornada ha tancat amb la competició de robòtica, un concurs educatiu en què l’alumnat ha hagut de construir un robot i superar una sèrie de proves.

Una festa de final de concurs amb la qual demostrar que l'enginyeria és divertida. Això és el que ha volgut ser la jornada de programació i robòtica que ha impulsat el Departament d’Educació a Tarragona que vol donar valor als treballs desenvolupats a les aules en aquesta matèria.

La posada en escena de les activitats fetes al llarg del curs ha estat en format de concurs i de competició, seguint la línia de la First Lego League. Durant la tarda, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili ha acollit la competició de robòtica per equips, en el marc d’unes olimpíades internacionals. Els participants se’ls ha fixat un repte: construir en una hora i mitja un robot que, de forma autònoma, apilés peces de plàstic. 

D’aquesta manera, en equip i de forma divertida, la trobada ha presentat alguns dels usos que poden tenir els dispositius mòbils en l’educació, així com el denominat internet de les coses aplicat a un alumnat cada vegada més habituat a la programació i la robòtica.