×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Els veïns de la Catedral de Tarragona convoquen les federacions per aconseguir la inserció dels MENA

 

Les Federacions d'Associacions de Veïns de Tarragona debatran aquest dijous quines mesures tenen a l'abast per afavorir la inserció social dels menors estrangers no acompanyats a la ciutat. L'Associació de Veïns de la Catedral les ha convocat a una reunió davant una previsible nova onada migratòria, aquest estiu. 

L'any passat, la presència constant de menors estrangers no acompanyats als carrers i places de la Part Alta de Tarragona ja va posar en alerta algunes associacions de veïns del centre històric de la ciutat. Acollits al centre de la Mercè, a tocar del portal de Sant Antoni, els joves passen bona part del seu temps lliure a la via pública.

Ara, davant una possible nova onada migratòria, aquest dijous les federacions de veïns de Tarragona es trobaran per articular un front comú de la societat. Com ha passat a altres municipis, volen ara que les entitats de Tarragona s'impliquin en la inserció dels MENA.

No volen fer crítiques sinó propostes per acabar amb la sensació d'inseguretat que, segons els veïns, genera la presència dels MENA a les places de la Part Alta i que ells vinculen amb certa criminalitat al barri.

Fa temps que l'Associació de Veïns de la Catedral demana una comissaria de la guàrdia urbana a la Part Alta i un pla de seguretat ciutadana al barri.