L'atur baixa un 3,2% a Tarragona, el descens més baix des del 2012 segons la UGT

 

Nou descens de l'atur a les comarques de Tarragona, seguint la tendència del mes anterior, i ja en temporada turística, quan es genera més ocupació. Durant el maig, després de la Setmana Santa, ha seguit baixant l'atur un 3,20% a les nostres comarques, on més de 1.400 persones han trobat feina. Ara ens situem als poc més de 43.000 aturats.

El descens és major que a la mitjana catalana i també l'espanyola, encara que a Catalunya es troba lluny del 8% que ha baixat a Lleida o el 5% a Girona, per sobre en canvi de Barcelona on el descens és només del 2%.

Per sectors, un cop més el dels serveis és el que registra un major descens. Prop d'un miler de persones han sortit de les llistes de l'atur en aquest sector, durant el maig, a les nostres comarques.

Pel que fa a les dades d’atur per comarques, al Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, és al Tarragonès on hi ha més persones sense feina, poc més de 13.000, 500 menys que ara fa un mes. Lògicament, la majoria d’aturats es concentren a la ciutat de Tarragona amb 7.300 persones sense ocupació, 300 menys que a l’abril.

A l’Alt Camp ara mateix hi ha poc més de 2.500 aturats, la majoria concentrats a la capital, a Valls, amb gairebé 1.500 persones sense feina. A l’interior, a la Conca de Barberà trobem 700 aturats, una xifra molt similar a la registrada ara fa un mes. La població que en té més és la capital, Montblanc, amb 277 persones inscrites a les llistes de l’atur.