El primer final de Lliga sense res en joc des del 2013

El Nàstic acomiadarà la temporada dissabte i ho farà sense al·licients en disputa, un fet inèdit des de fa sis anys. Avui recordem com han estat els últims desenllaços de curs d'uns grana a punt d'acomiadar-se del futbol professional.

El suplici s'acaba dissabte al Nou Estadi i davant el Lugo perquè mentre Enrique Martín manté el discurs molts altres equips es jugaran la campanya en 90 minuts. L'última vegada que el Nàstic va afrontar el darrer capítol futbolístic sense deures va ser el 13 de maig del 2013. Aquella apassionant visita de l'Alcoià al Nou Estadi va acabar amb empat a un i amb Javi Salamero a la banqueta.

El 2014 va ser el del drama a Llagostera. Per arribar a la fatídica final perduda va caldre imposar-se a l'Huracan València, també a Tarragona i ja amb Vicente Moreno enfilant el seu primer tram com a líder de la nau.

El 2015 del Nàstic va ser tan llarg que va acabar gairebé a l'estiu i amb l'apoteòsic ascens contra el Huesca, i la posterior final irrellevant perduda davant l'Oviedo.

El 16 va ser el de la promoció per pujar, ara a Primera, i amb la justa eliminació en mans de l'Osasuna d'Enrique Martín. Tres anys enrere vam fregar el cel amb la punta de la bota. El 17 i el 18, en canvi, van dissenyar el principi del final perquè aquell Nàstic no va aprendre de les pors; tampoc dels miracles signats contra el Rayo Vallecano i l'UCAM Múrcia per acabar caient a la Segona B amb jornades d'antelació.

El Nàstic-Lugo de dissabte serà l'últim tràmit abans de la presentació oficial dels nous màxims responsables de la plantilla, Sergi Parès i Xavi Bartolo, com a director esportiu i tècnic, respectivament.