El FITT programa onze propostes de noves dramatúrgies

Del 25 al 29 de juny les noves dramatúrgies faran parada a Tarragona. Serà la sisena edició del Festival Internacional de Teatre de la ciutat. Una cita que enguany comptarà amb un total d’onze espectacles de disciplines diverses i que estrenarà nou espai escènic al Palau Firal, que es sumarà al Metropol i el Teatre Magatzem.

La Sala Trono, amb la complicitat de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona, i la col·laboració d’altres entitats culturals com Caixafòrum o el Teatre Magatzem, impulsa un any més una nova edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona. Ho fa amb espais escènics nous, com és el cas del palau firal, que acollirà un parell d’espectacles.

La sisena edició del festival beu, com és habitual de les noves dramatúrgies, de les quals en vol ser un aparador. De fet, el FITT aspira a ser un referents i un punt de trobada d’artistes i productors i contempla també jornades de treball amb artistes i companyies convidades.

El FITT comptarà amb 11 espectacles. Entre ells, una instal·lació teatral ubicada els cinc dies de festival al jardí del Metropol, Automatàrium; i un d’itinerant de circ de carrer, Fadunito, que servirà per enllaçar els espectacles de la tarda al Palau Firal o el Teatre Magatzem amb els de nit al Metropol, on abans hi haurà sopar ofert per la confraria de pescadors de Tarragona. Sis espectacles de procedència diversa entraran a concurs.

Des del Regne Unit, Robin Boon Dale proposa un espectacle de malabarisme absurd; des de Palma, la companyia Epifanies presenta Ondine; des de França, Los Putos Makinas presenten un show absurd; el director americà Jason Truco porta una proposta cuinada juntament amb Paula Ribó i Bsrbara Mestanza.. Des d’Israel Kulu Orr presenta una mescla d’humor i música en directe; i tanca el programa de concurs el polifacètic Alberto Cortés.

Fora de concurs tancarà el festival Rebota rebota y en tu cara explota d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, mentre l’obrirà l’espectacle dirigit per les germanes Peya Suite Toc, amb participació tarragonina.

Les entrades del FITT ja es poden adquirir a la web del festival, i a la mateixa sala des de dissabte vinent. El preu és de 16 euros (12 pels Amics de la Trono) per les sessions diàries, que inclouen dos espectacles i sopar.