Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

Santa Tecla crida a la festa

La Cucafera va portar a milers de persones en la seva baixada de les escales de la Catedral, 5 anys fa que aquesta peça del seguici popular de Tarragona va engegar la baixada, aquest any a ritme de la Xaranga Tocabemolls.

Als lloms de la Cucafera Judit Bernal, encarnant a la princesa segrestada per la ferotge Cucafera. Aleix Vilanova l'encarregat de salvar-la fent el seu paper de valent cavaller. Hores abans els bastons repicaven a Rambla Nova a la 35a Mostra de folklore viu amb grups d'arreu de l'Estat, com per exemple els Duguna Iruñeko de Pamplona. També les colles locals com el ball de l'Esbart de Santa Telca, el ball de bastons de Salou, el de l'Arboç i també els bastoners d'Artés. Una edició especial perquè també va ser aniversari, el grup amfitrió, el Ball de Bastons de Tarragona, fa 40 anys i ho celebra amb aquesta mostra que va finalitzar amb un ball de lluïment a la plaça de les Cols. A més també van recuperar la colla petita del ball de bastons de Tarragona després de dos anys d'inactivitat, fet que han aprofitat per estrenar el nou vestuari dels més petits. El seguici continua sent el protagonista, però en aquest cas als nous gots de xopets de les festes. El Maginet de les Timbales, Dames i Vells, la Mulassa o el Ball de pastorets entre altres, són els elements populars que estaran identificats en aquests 5 gots de xopets dedicats a les festes i que un cop esgotats no es podran trobar enlloc. Un element de col•leccionista de Santa Tecla per portar el seguici a casa. La Mulassa precisament és un altre element que està de celebració, ja que fa 30 anys. Per aquest motiu i per fer més especial la celebració els mulassers han presentat un nou vestuari. Obra de la dissenyadora Nicola Weber Torres. I per acabar no ens podíem oblidar de la vessant esportiva de la Festa. La 38a Peonada Popular va sortir de l’avinguda Vidal i Barraquer amb un gran èxit de participació. La cursa més antiga de Tarragona va oferir 2 recorreguts, un de 3 i l’altre de 6 km per dona la oportunitat a tothom que vulgues participar.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ