×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Una diada del Primer Diumenge amb objectius a mitges

La primera gran diada castellera de les Festes de Santa Tecla va estar marcada per les nombroses caigudes, que van desdibuixar els nou castells de la Gamma Extra que s'hi van veure, entre ells dos 3d10 i tres castells sense folre. La Jove va signar la segona millor actuació del seu historial, la Colla Vella va tornar a carregar el 4d9 sense folre, Vilafranca va carregar tres de les quatre grans estructures del món casteller i els Xiquets van ressorgir descarregant per primer cop enguany els dos castells de nou bàsics.

Sensacions estranyes les que va deixar la diada del Primer Diumenge de festes a una plaça de la Font que es va tornar a omplir a vessar per veure un dels millors espectacles que es poden veure al món casteller. I és que tot i veure nou castells de Gamma Extra, cinc d'aquests van quedar en carregats en una actuació que va deixar reptes pendents per totes les colles.

Unes sensacions agredolces que va viure per exemple la Jove de Tarragona, que, tot i completar la segona millor diada del seu historial, no va acabar de sortir satisfeta de plaça. I no ho va fer sobretot pels deu segons que li van faltar per descarregar el segon 3d10 del seu currículum, que va acabar quedant en carregat per primer cop per Santa Tecla, però amb una caiguda amb enfonsament que va deixar tocats als liles. Abans havien descarregat un altre 5d9 amb folre i després de la caiguda van optar per rebaixar pretensions amb el 4d9 folrat. L'altre gran alegria del dia va ser descarregar per primer cop a Tarragona el pilar de vuit emmanillat abans d'encarar la diada del dia 23 amb castells encara en cartera.

Tampoc va poder completar tots els seus reptes la Colla Vella, que va veure truncada la seva ratxa de 4d9sf descarregats. El castell total dels rosats va arribar a la segona ronda, quan els del Portal nou el van carregar amb solvència, però amb unes mides que no va permetre la descarregada. Abans havien tornat a mostrar el domini amb el 4d9 amb el pilar en les darreres setmanes i van tancar l'actuació amb un 5d9 folrat ple de canvis que tot i això van completar sobradament. Van tancar l'actuació amb un també renovat pilar de sis.

I l'actuació més paradoxal va ser la dels Castellers de Vilafranca, que van oferir un programa de màxims, però que va quedar a mitges, ja que només van poder carregar les tres grans estructures que van dur a plaça. Els verds van obrir actuació amb un 3d10 emmanillat que va anant perdent gas fins a caure quan ja semblava descarregat. Diferents van ser el 2d8 i el 4d9 sense folre posteriors. Els dos van ser dominats fins a la carregada, però dues fuetades sobtades van fer que no els pugessin completar. També van tancar l'actuació amb el pilar de sis.

Així les coses, els que van sortir de plaça més a prop de complir el seu programa preestablert van ser uns Xiquets de Tarragona que van ressorgir per a signar la millor actuació de les últimes dues temporades. I ho van fer després de dues primeres rondes complicades, amb un 5d8 que va quedar en intent desmuntat primer i en carregat després. Quan tot es veia més negre pels matalassers, van reaccionar de la millor manera, descarregant el primer 3d9 amb folre d ela temporada i recuperant el 4d9 amb folre dos mesos després. Van tancar una actuació molt il·lusionant amb el pilar de set folrat.

La Santa Tecla castellera viurà el seu segon episodi aquest dissabte amb l'actuació de les quatre colles locals.