Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

La Santa Tecla infantil arranca amb nou ball, xumets per la Víbria i trobada de Mulasses

Els infants també són protagonistes per Santa Tecla. L’entrada de les formacions musicals infantils ha donat el tret de sortida a la Santa Tecla Infantil, que s’ha iniciat, com és tradicional, amb l’entrega de xumets a la Víbria. Una trobada de Mulasses i la presentació del nou ball del seguici infantil, el dels Set Pecats Capitals, han marcat el primer cap de setmana festiu.

Músics del Tecler, de l’aula d’instruments tradicionals de l’escola municipal i la Xarangueta els Guirigalls travessen fent sonar els seus instruments el portal del Roser, per endinsar-se a la Part Alta de Tarragona. És un acte en què els músics del seguici infantil emulen els seus companys més grans i recorden als tarragonins que la Festa Major, en aquest cas la vessant més adreçada als més petits, ha arribat per quedar-se.

Enguany ho han fet amb una partitura més dins el seu repertori. Són les notes del Ball dels Set Pecats Capitals. Coincidint amb el quinzè aniversari de la recuperació d’aquest ball , l’Esbart Dansaire de Tarragona ha presentat la versió petita d’aquest ball al·legòric. Una rèplica gairebé exacte del ball en què pecats i virtuts escenifiquen la lluita del bé i el mal dins el seguici tarragoní, que des d’aquesta edició de la festa formarà part del seguici infantil.

Presentacions d’elements que enriqueixen el seguici infantil a banda, qui també s’ha apropat als infants en el primer cap de setmana festiu ha estat la Víbria. Ho ha fet mostrant la seva cara més amable per recollir el xumet dels infants que es van fent grans. Una iniciativa que permet que els més petits s’identifiquin amb aquest element i s’endinsin també a la festa.

Una festa al carrer que també en aquest primer cap de setmana festiu ha tingut com a protagonista la Mulassa Petita. Mulasses provinents dels seguicis de Valls, Vilanova, padrins de la mulassa tarragonina, Reus, Falset, apadrinada pels tarragonins, i Montblanc, han acompanyat la peça del bestiari infantil de Tarragona en la celebració dels seus quinze anys. Dècada i mitja sortint al seguici festiu infantil de Tarragona i creant escola.

Una cercavila amb final a la plaça de les Cols amb un ball conjunt de les sis mulasses participants ha posat el punt i final a la trobada.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ