Almeria - Nàstic (3-0)

La permanència s'allunya un altre cop, ara a nou punts, i de manera gairebé insalvable. El Nàstic segueix sense encadenar victòries i queden només vuit jornades de Lliga.

La bona voluntat al Nou Estadi acompanya del suport de l'afició és suficient per sumar victòries puntuals, però fora de casa és una altra història. I aquest Nàstic no té nivell per protagonitzar remuntades èpiques com a visitant; ni la transformada plantilla d'Enrique Martín ni encara menys la de Gordillo. Es genera poc futbol, hi ha poca capacitat creativa al mig del camp i s'acumulen fàcilment errors al darrere. La combinació acosta i propicia de manera inevitable derrotes com l'experimentada a l'Estadi dels Jocs del Mediterrani i davant un Almeria que s'ha vist i sentit guanyador abans del descans.

Els gols d'Álvaro Giménez (35' i 43') han congelat el Nàstic, incapaç a la represa de reaccionar davant un resultat tan desfavorable. El tres a zero de Juan Carlos ha tancat una tarda nefasta que allunya la permanència a nou punts per culpa de la sorprenent victòria de l'Extremadura a Màlaga. D'aquesta manera, l'onze idèntic del triomf contra el Numància no ha rendit de la mateixa manera a Andalusia. I això no significa pas que l'equip fregués l'excel·lència la setmana anterior. 

Ni la parella Palanca-Uche ha funcionat tan bé com dies enrere, ni la defensa ha mostrat la solvència necessària per continuar a la Segona Divisió. La suma de tot plegat, també la repetitiva suplència de Salva Ferrer i Kanté, difumina el miracle i desfà gran part de les esperances d'un equip i una afició que no sap si mantenir la fe o començar urgentment la planificació del curs a la Segona B. Dissabte, Nàstic-Sporting (18 hores).