El CBT es proclama campió de la Lliga EBA

El 76-62 davant l'Olivar certifica que els blaus disputaran la semifinal de la primera fase d'ascens contra el segon de l'altre grup, el Sant Adrià. Queda una jornada i el Serrallo ha celebrat l'èxit del conjunt d'un Berni Álvarez que podria haver dirigit el seu darrer partit com a local amb el CBT.

El CBT necessita un triomf en dos partits per sentenciar la condició de líder del grup C-A i ho ha fet per la via ràpida davant un Olivar batallador fins al descans però gairebé desaparegut a les acaballes. De menys a més i liderats per l'inspirat Adrià Duch, màxim anotador amb 26 punts, la lesió de Ferran Torres al turmell dret no ha impedit la seva participació i tampoc que el rendiment col·lectiu hagi estat prou acceptable per trencar l'espectacular ratxa aragonesa de set triomfs. 

Amb parlaments inclosos a les acaballes en què el president Jacint Rodríguez ha iniciat "el compte enrere de 78 dies" cap a la desitjada però encara insegura tornada a la Lliga LEB Plata, el temple del bàsquet de la ciutat de Tarragona ha agraït l'esforç del millor equip de la temporada. La regularitat mostrada ha estat la tònica predominant amb un balanç excel·lent de 20 victòries i quatre derrotes: el CBT és incòmode fins i tot quan travessa un mal dia, i avui no ha arrencat fi.

Sense idees en atac i tous al darrere per les molèsties físiques del sempre generós en l'esforç Ferran Torres, Olivar ha dominat l'electrònic fins al descans sense cap demostració de força exagerada però amb major regularitat que els locals. Un vinculat del Saragossa que ha jugat, per cert, sense dos dels seus homes clau, Pradilla I Vit, amb el conjunt ACB i amb febre, respectivament.

L'enéssima ressurreció esportiva de Ferran i la inspiració des de la zona exterior d'Adrià Duch han permés capgirar el resultat durant el tercer període i obrir una escleta insalvable per als interessos visitants. Així, el CBT es proclama campió de la Lliga EBA i ja té rival per a les semifinals de la primera fase d'ascens: serà el Sant Adrià, que acabarà com a segon del grup C-B. Els tres millors d'aquesta Final a quatre, que se celebrarà en pista neutral el 4 i 5 de maig, es classificaran per a les lligues definitives d'ascens a la LEB Plata. 

Una fase regular de la Lliga EBA que descansarà fins al dissabte 27 d'abril quan els de Berni passaran per la pista de l'Esparreguera. 

Parcials: 13-17, 19-20, 24-9 i 20-16

Estadística del partit:

http://competiciones.feb.es/estadisticas/Partido.aspx?p=2015614&med=0