El ple dona continuïtat al contracte de la grua i al de la Brigada d'Intervenció Ràpida

El ple dona continuïtat a l’actual contracte de la grua. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, PP i Units per Avançar. Ciutadans s’ha abstingut i Esquerra, el PDeCAT, la CUP i Iniciativa hi han votat en contra. D’aquesta manera, el contracte s’allarga 9 mesos més després d’haver complert els 4 anys més els 2 de pròrroga.

A banda, també s’ha prorrogat el contracte de la Brigada d’Intervenció Ràpida. Amb els vots de govern, Units per Avançar i Ciutadans, l’abstenció d’Iniciativa i els vots contraris d’Esquerra, el PDeCAT i la CUP.

Aquest dos punts han estat criticats per bona part de l’oposició, que no es mostren favorables a prorrogar els contractes. Durant el ple s’ha obert el debat d’estudiar la viabilitat de municipalitzar. L’oposició argumenta que els serveis que es presten no són del tot satisfactoris i amb un nou contracte es podrien revisar i millorar.

L’equip de govern ha defensat que els grups de l’oposició tenen a la seva disposició informació per conèixer de quina manera les empreses executen els serveis. L’alcalde de Tarragona ha dit que els serveis d’aquests contractes eren satisfactoris.

Durant la sessió també s’ha donat llum verda per unanimitat a diferents expedients per reconeixements. S’atorga el diploma al mèrit cultural a títol pòstum a Anna Mula, presidenta del Club Maginet. La medalla de la ciutat, a la Cooperativa Obrera Tarraconense. A més s’han iniciat els tràmits perquè Josep Maria Andreu, president del Nàstic, sigui reconegut amb el títol de Fill predilecte de la ciutat, i el fotògraf recentment traspassat Joaquín Cabezas, Fill adoptiu. Per últim els dos diplomes al mèrit esportiu recauen en Jacinto «Cinto» López Ginesta i en Francesc Ramos Boquera.