Mor Ana Santos, regidora de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Persona de Tarragona

La notícia de la pèrdua de la regidora socialista Ana Santos s’ha conegut en el recés del ple ordinari que s’estava celebrant aquest dimecres. La notícia ha deixat impactats i commocionats a tots els regidors del consistori tarragoní, sobretot als seus companys de partit.

Ana Santos Gorraiz ha mort aquest dimecres als 52 anys a causa d’un càncer que no ha pogut superar després de molts mesos de lluita. Santos va prendre possessió com a regidora del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Tarragona el 13 de juny del 2015. Durant aquest mandat s’ha encarregat de les regidories de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Persona. Entre la seva feina destaca la campanya ‘Respecta’m’ contra les violències masclistes a Tarragona.

Membre de l’executiva local del PSC des del 2003, Santos havia de repetir a les llistes del partit per les municipals del pròxim 26 de maig, ocupant la posició número 6 de la candidatura encapçalada de nou per l’actual alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

La trista notícia de la seva pèrdua s’ha conegut durant el transcurs del ple d’aquest dimecres. Els diversos regidors del consistori han quedat impactats per la notícia, sobretot els seus companys de partit. L’alcalde Ballesteros ha suspès la sessió després que es realitzés un emotiu minut de silenci en record de Santos.

L’Ajuntament de Tarragona en un comunicat ha expressat el seu més sentit condol a la família i companys d’Ana Santos. El consistori ha decretat dos dies de dol oficial on queden suspesos tots els actes oficials i les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal.

La d’Ana Santos és la tercera pèrdua de l’actual mandat després de les morts de Marbel Negueruela del PP i d’Albert Abelló del PDeCAT.