Tarraco Viva dedicarà la 21a edició a les ciutats com a lloc de trobada

 

Les ciutats seran les protagonistes de la 21a edició de Tarraco Viva. Així ho mostra el cartell d'aquest any, representat per la deessa Tyché, la divinitat femenina amb què grecs i romans identificaven aquest sistema d'organització de la humanitat. El certamen preveu enguany prop de 430 actes, amb nous formats i major implicació dels col·lectius científics i educatius.

El Mercat Central serà un dels escenaris d'aquest any. Punt de trobada de la ciutat actual, viatjarà a l'època romana per narrar com els mercats eren també part indispensable del teixit social. La biblioteca pública també farà un viatge en el temps, i el pavelló firal es convertirà en un Fòrum. Són alguns dels escenaris imprescindibles de la ciutat romana, i també de l'actual. Un sistema d'organització humana que enguany protagonitzarà el festival.

Aquest any el festival se celebrarà del 5 al 19 de maig. Tarraco Viva amplia espais, formats i també creix en l'àmbit científic i educatiu, amb noves col·laboracions, per exemple, amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV, o amb el projecte per crear grups de recreació als centres de secundària.

Enguany Tarraco Viva comptarà amb la participació especial del Consell Insular de Menorca. D'entre les 139 activitats previstes en 427 actes diversos, destacarà un nou format d'obertura, a la torre de Minerva de la muralla, la primera construcció romana documentada a la península; i una cloenda en plena campanya electoral on se simularan unes eleccions municipals romanes.