La Jove de Tarragona torna a Sant Fèlix cinc anys després

Un dels enigmes de cada temporada al món casteller, el cartell de colles que actuaran a la diada de Sant Fèlix, es va desvetllar aquest dilluns, i per quarta vegada a la història comptarà amb la Jove de Tarragona. Els tarragonins acompanyaran les dues colles vallenques i els Castellers de Vilafranca, després que enguany el procés de selecció, que l'any passat els va portar a renunciar a la diada, hagi canviat.

Cinc anys després i per quarta vegada a la història, el pròxim 30 d'agost es repetirà aquesta imatge, la de la Jove de Tarragona actuant a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, juntament amb les dues colles vallenques i els Castellers de Vilafranca.

Així ho van anunciar aquest dilluns els administradors de la festa major vilafranquina, que van confirmar el canvi del cartell tradicional de la diada per a aquest 2019, amb l'entrada dels tarragonins en detriment dels Minyons de Terrassa. Els màxims responsables de l'organització de la festa major vilafranquina van justificar la seva decisió en criteris estadístics i de resultats de les darreres temporades.

Uns administradors que també van reconèixer haver adaptat la manera de seleccionar les colles als paràmetres amb què aquestes es poguessin sentir més còmodes. I és que la temporada passada la Jove va acabar declinant la seva participació a la diada en desacord amb el sistema de tria de les colles. Des de l'agrupació lila es mostren satisfets amb el procés escollit enguany i remarquen la importància d’actuar amb les millors colles del món casteller.

Així doncs, el cartell de Sant Fèlix estarà plenament compost per colles de la zona tradicional i la representació del territori la completarà el també tarragoní Jordi Bertran, que ostentarà la figura de Cap de Plaça per quart any consecutiu.