Nàstic - Numància (2-0)

Uche reviscola i Kanté sentencia per aprofitar l'empat del Lugo i situar així la permanència a set punts. El Numància ha fallat un penal i el Nàstic s'ha mostrat orgullós i solvent després d'una setmana marcada pel baix rendiment mostrat a Saragossa.

Queden nou jornades i que el Nàstic se salvi és tan sols una mica menys impossible que la setmana anterior. Però, si la plantilla és capaç de rendir com ho ha fet davant el Numància, acomiadarà dignament la temporada. Que ho faci com a equip de Segona o de Segona B dependrà de les pròximes jornades i no tan sols dels resultats dels tarragonins.

Poc abans del Nàstic-Numància la grada ha seguit amb atenció i neguit el Lugo-Osasuna, i és que els gallecs marquen el tall entre la continuar a la LFP i el descens. Del 2 a 0 al 2-2, l'empat definitiu del conjunt de Manu Barreiro, Tete Morente i companyia ha esperonat un Nàstic que ha començat avui amb dos canvis significatius pel que fa a l'equip titular; Els escollits, Ike Uche i Miguel Palanca, a la recerca de canvis positius en atac per escriure el punt final a la sequera golejadora existent durant cinc eternes jornades. És la primera vegada que el tarragoní arrenca des de l'inici a les ordres d'Enrique Martín, i l'aposta ha funcionat. El defensa Noguera també ha sigut titular com a relleu de Djetei.

El mateix Uche ha protagonitzat l'1 a 0 al minut 4 aprofitant una pilota pentinada per Thioune i la passivitat defensiva soriana. L'experiència d'Uche, que no ha perdut l'olfacte tot i la irregularitat dels darrers anys, ha estat providencial. Al minut 17, però, Villanueva ha comès penal i el Numància ha disposat de l'ocasió més clara del partit. Afortunadament el xut de David Rodríguez ha sortit fora.

Els grana han dominat amb ordre al darrere i intel·ligència a dalt, inspirats pels bons moviments d'Uche i per l'entesa de l'africà amb Palanca i Luis Suárez. El colombià, però, segueix negat de cara a gol. Ja a la segona part, Suárez ha pogut sentenciar però la fortuna i l'encert del porter visitant ho han evitat. Tot i que el Numància s'ha aproximat puntualment als tres pals de Bernabé, el Nàstic ha generat major perill a través de contraatacs cada vegada més clars, aprofitant que el temps corria a favor. I així s'ha produït el 2-0. Amb el temps gairebé exhaurit Luis Suárez desaprofita un altre u contra u davant el porter però el refús acaba als peus del suplent Kanté, que sentencia la tarda.

El Nàstic segueix penúltim però s'acosta mínimament a l'objectiu per, com a mínim, recuperar sensacions abans de visitar dissabte el camp de l'Almeria (18 hores).