Quart - CBT (61-62)

El CBT disputarà la fase prèvia d'ascens a la LEB Plata. El passi és matemàtic quan manquen dues jornades de fase regular a la Lliga EBA. Patiment, remuntada i triomf davant el (fins ara) segon classificat de la taula.

Jugar contra el CB Quart és una batalla que pot acabar amb victòria o derrota i que tan sols es descanta per petits detalls. Ja va succeir al Serrallo i s'ha repetit a domicili. Els tarragonins s'han emportat la victòria a les acaballes i gràcies a l'espectacular treball defensiu mostrat durant gran part de la jornada.

Amb alternances al marcador i domini gironí al descans, el tercer període ha equilibrat un altre cop el Quart-CBT per afrontar un desenllaç d'infart. Els locals necessitaven sumar, si volien seguir en zona de promoció d'ascens després del triomf de l'Igualada. Els tarragonins, per la seva banda, havien de fer el mateix per culminar el passi a la següent ronda. 

Un triple de Pape Mbaye ha capgirat la inèrcia positiva del Quart, que s'ha plantat als darrers instants amb quatre punts de coixí. L'encert de l'africà (28 punts) i el bon balanç defensiu han estat suficient per evitar la resposta del rival i capgirar l'electrònic amb una darrera cistella. 

Dissabte vinent i a les 19 hores, el CBT disputarà l'últim partit de Lliga regular com a local davant l'Olivat amb la primera plaça en joc. La fase d'ascens creuarà els dos millors clubs de cadascun dels dos grups 'mediterranis' de la Lliga EBA, i tres d'ells accediran a les lliguetes definitives per pujar, creuant-se amb oponents de la resta de grups estatals de la categoria. 

Parcials: 14-13, 17-8, 13-22 i 17-19

Fitxa del partit:

http://competiciones.feb.es/estadisticas/Partido.aspx?p=2015612&med=0