Ballesteros i Comín signen la pau sanitària

Aquesta tarda el conseller de Salut, Toni Comín, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han escenificat la fi de les discrepàncies que els han enfrontat en els últims mesos pel model sanitari de la ciutat. Avui el conseller, de visita oficial a l'Ajuntament, ha anunciat el Pla Sanitari dels Jocs Mediterranis. Amb Ballesteros han dit que serà exemplar. Es presentarà el 10 d'octubre.

Toni Comín ha arribat a l'Ajuntament de Tarragona somrient i saludant de seguida l'alcalde de Tarragona, amb qui ha parlat durant uns minuts en solitari, a la plaça de la Font. Després, a l'interior ha estat rebut amb tots els honors. Signatura del llibre d'honor, intercanvi de regals i reunió a porta tancada. Tot plegat per escenificar la fi del conflicte que els ha enfrontat pel model sanitari de Tarragona. A la intervenció als mitjans han mostrat la sintonia recuperada.

La trobada ha servit per anunciar que Generalitat i Ajuntament ja disposen del Pla Funcional Operatiu Sanitari dels Jocs Mediterranis, que es signarà i presentarà el 10 d'octubre, i que alcalde i conseller han coincidit a assenyalar que serà un model a seguir.

Comín ha confirmat a banda que el projecte del nou Hospital Joan 23 avança al ritme previst, i que abans d'acabar l'any es disposarà del Pla funcional i el concurs d'idees. També ha anunciat l'inici dels treballas estratègics de salut que el Govern elabora amb les 10 ciutats més grans de Catalunya. Pel que fa als projectes en marxa, ha assegurat que la nova UCI pediàtrica es posarà en marxa, amb retard, a finals d'aquest any.