Octavi Bono augura un 2019 d'evolució continguda de visitants

El 2019 serà un any turístic de contenció de visitants, amb l'expectativa posada al mercat britànic pels efectes del Brèxit, i amb l'oportunitat d'obrir a nous mercats molt més llunyans. N'ha parlat avui el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, a Tarragona, on ha presentat els 7 eixos del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.

En una conferència a la Cambra de Comerç de Tarragona, Octavi Bono ha desgranat els 7 eixos de la línia estratègica del sector turístic a Catalunya 2018-2022. S'hi preveuen 93 accions que permetin aportar una experiència més intensa als visitants i aconseguir una major fidelització; capturar inversions i afavorir la competitivitat. Fixant-se també en l'evolució dels mercats, amb especial preocupació ara pel mercat britànic.

Amb el turisme britànic en observació, l'esperança es manté en el fidel mercat francès, en la contenció del mercat alemany i el bon comportament del mercat rus. I en un futur, la possibilitat d'apropar-se al turisme coreà, xinès o indi. També al llatinoamericà.